Soep van de liefde

Niet normaal! Wat een belevenis was dat voor mij en mijn familie op vrijdagavond 14 oktober bij café bistro Van Rooijen. Voor deze avond heb ik een aanloop genomen van ongeveer 15 jaar. Althans, zo ervaar ik dat. En zo is deze avond achteraf in mijn bewustzijn geland. Kortom, een zeer intense en oprecht liefdevolle herinnering. Het liep dus volledig in de soep. Maar wel een soep die vol zat met heel veel liefde. Familie, vrienden, relaties, bekenden, ondernemerszonen en -dochters, en oud-deelnemers van onze programma’s waren gekomen om te luisteren naar mijn verhaal. Zo’n 130 gasten genoten van een gebakje, een drankje, een praatje en een avond vol warmte. Ik deed uit de doeken hoe ik mijn eerste pennenstreken aan het papier toevertrouwde. Hierna overhandigde ik het eerste gedrukte exemplaar aan mijn moeder. Mijn goede vriend Peter Koomen, tevens ondernemerszoon, legde mijn boekpresentatie vast in deze mooie compilatie. Neem er even de tijd voor; het is de moeite waard.

Vijf jaar

Vier jaar schreef ik aan het manuscript. Het vijfde jaar gebruikte ik om, samen met hertaler Mieke de Beer-Koomen, te schrappen, te herschrijven, in te delen en aan te vullen. Om vervolgens van de doos van 1500 puzzelstukjes een legpuzzel te maken van 1000 stukjes met de titel “Help, ik heb een bedrijf in mijn familie”. Uiteraard had ik de avond strak geregisseerd. En werd mijn programma, zonder dat ik dat wist, aangevuld met diverse verrassingen voor mij. Voordat ik zelf werd verrast, verraste ik mijn vrouw Daniëlle. Voor vier jaar boekschrijf-afwezigheid hadden mijn twee dochters en ik een mooie foto van onszelf laten maken. Deze overhandigden we haar.

5600 keer

Mijn vrouw verraste me vervolgens met een fantastisch cadeau: 10 dagen lang en 5.600 keer ben ik met mijn boek gepromoot op een zestal digitale reclameborden in en om Hoorn. Ook mijn ouders en mijn zus spraken me trots toe. Mijn zus verwoorde emotioneel haar betekenis van mij in haar leven. Mijn vader was trots op mijn kunst van delegeren, die ik uiteraard van hem had geleerd. Ze wensten mij succes en gaven mij onder andere een mooie fles wijn met een set glazen, gegraveerd met ‘De Ondernemerszoon’.

Dank

Ook mijn compagnon, vriend, collega en tevens ondernemerszoon uit een schilders familie Johan Burghouts las voor uit eigen werk: zijn speciaal voor mijn boek geschreven voorwoord. En als laatste dankte ik mijn meelezers Ton Haakman, Onno Zonneveld, Gerben Dangerman en Dirk Ooijevaar. Daarna maakten we er een hele gezellige avond van! Wil je ook een exemplaar van mijn boek thuis gestuurd krijgen? Bestel hem via https://deondernemerszoon.nl/het-boek/

Deel dit bericht op social media

'Help! Ik heb een

bedrijf in mijn familie'

BOEK - Als bedrijfsopvolging je achtervolgt

Langer dan 35 jaar was ik bezig om los te komen van de onderneming die in mijn familie aanwezig was. Vanuit mijn eigen levensverhaal ontdekte ik de 7 sleutels die de deuren naar vrijheid openen.

Het leidde tot mijn bedrijf De Ondernemerszoon dat doorbrekende programma's en krachtige tools biedt. Sinds 2012 begeleidde ik zo'n 150 deelnemers om hun eigen, passende keuzes te maken.
Met lef je eigen weg.

In het boek ontdek jij die 7 sleutels!

Hallo
ik ben Niels.

Ook ik was die strijdende ondernemerszoon.

drs. ing. Niels Deen (1976) is geboren en getogen in Wervershoof. Schilder worden en het bedrijf van zijn vader overnemen was wat het lot voor hem in petto had. Als een ongeschreven wet. Niels volgde het pad dat ogenschijnlijk voor hem lag uitgerold. Tot hij vastliep en in 2007 burn-out raakte.

Daar begon zijn weg naar heling en de oprichting van zijn bedrijf De Ondernemerszoon.